SV Creative

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Het is alweer 2 jaar geleden sinds ik dit avontuur heb gestart. Alles begon de laatste week van juni 2017. En het zou nog 3 maanden duren eer ik mijn eerste blog de wereld in zou sturen. Wat een gekke reis is het al geweest. Een bijzonder intense en leerrijke reis ook. Er zijn veel dingen gebeurd en ik heb veel mensen ontmoet. Nieuwe velden hebben zich geopend, en ik ben dankbaar voor alles. En ondanks dat ik hier al 2 jaar bezig ben, geeft mijn gevoel aan dat het nog maar net een begin is van iets heel moois.

Dus het wordt tijd om de basis te leggen om dit naar een hoger niveau te kunnen tillen. Ik wil mijn doelpubliek verder opbouwen en uitbreiden. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken en verrijken met mijn inzichten en de kennis die ik verzameld heb. Dat is het doel dat ik op dit moment voor ogen heb. En ik ben een aantal kleine veranderingen aan het doorvoeren die daar de basis voor bouwen. En ik kan hierbij ook steun en hulp gebruiken. Een persoon die mij de voorbije anderhalf jaar al enorm heeft geholpen is Sophie. Dank je voor je hulp achter de schermen!

Deze morgen stond het eindelijk overal in de gazetten en de media. De amazone brandt, en dat doet het al voor 3 weken naar verluid. En ja ik vind dat erg! Elke boom die afbrandt is er een te veel. En mijn hart bloedt bij het zien van het nieuws. Een prachtig stuk jungle gaat weer verloren.

Wat kunnen wij eraan doen? 1 antwoord, blussen die handel, perk het in. That’s it. En achteraf, seedbombing! Niet alleen zomaar seedbombing met de hand maar met moderne technologie zoals drones. DIT is goed gebruik van technologie!

Voorts is mij iets opgevallen. Ik heb het nieuws van Amazon-branden al minstens 3 dagen zien circuleren op alternatieve social media zoals 9gag. En nadien is het viraal gegaan op Big Social. En pas nu pikken grote kranten het op. Het was een mooi voorbeeld over hoe nieuws wordt gemaakt. Kranten en mediabedrijven hinken hopeloos achterop. En tegen dat het in de papieren gazetten belandt is het nieuws al hopeloos oud tegenwoordig. Deze meme is op de tijd van het schrijven al 2 dagen oud.

Af en toe is het eens tijd om wat van mijzelf in deze blog te verwerken. In feite zou dat een overwicht moeten hebben bij de meeste blogs. Maar ik hou het wat mixed up. Ik had in mijn vorige blog van Vaderschap al gezegd dat ik wat meer gevarieerde en kortere blogs ging schrijven. Dit is ondertussen verder geëvolueerd naar een setup waarbij ik grote blogs en blogs met een overkoepelend thema ga bundelen.

Ik heb de voorbije 2 jaar al flink wat bij elkaar geschreven, en niet alles is even licht verteerbaar. Vandaar dat ik de zware ga bundelen in reeksen die ik longreads ga noemen. Die zullen als link in mijn menu te vinden zijn. Dit maakt voor mijzelf ruimte vrij om een stuk lichter en ad hoc te schrijven. Terwijl ik nog steeds de mogelijkheid heb om heel diep in een onderwerp te duiken. Er liggen op dit moment 2 zo’n stukken klaar die zeer diep gaan. Dus dat is een verandering waarvan ik vanbinnen voel dat ik moet maken.  En soms moet je je gevoel volgen, zeker als de calling er heel sterk is

Ik liep laatst in een park in het Brusselse en met alles wat ik weet over lucht, en geluidsvervuiling, kreeg ik een interessante gedachte. Daarvoor moet ik eerst een schets maken van de situatie. Ik zat daar in het park temidden van een prachtige natuur, met wilde parkieten zelfs. En het park is omgeven door drukke wegen en zelfs ondertunneld. Het is letterlijk een oase van rust temidden van een van de drukste wijken van Brussel. En ondanks die rust hoor je toch het verkeer onverminderd voorbij razen. Het geluid van werken die in de buurt plaatsvinden, getoeter, kortom city life.

Wel, wat als we in die setting nu eens de dieselauto wegdenken en in plaats daarvan de elektrische auto zetten. Boom, je kop ontploft! Doordat de E-auto geen geluid maakt valt een van de grootste geluidbronnen in een stad weg. Sinds wanneer heb jij nog de geweldige rust van stilte ervaren? Dat bestaat niet meer in en rond de stad. Zeker waar ik woon, vlak aan een heel druk kruispunt, is er volcontinu geraas tot laat in de nacht. In een Vlaanderen waar meer dan de helft van de oppervlakte verstedelijkt is, kennen wij geen platteland meer.

Een tweetal weken geleden las je plots in Vlaamse kranten dat iets verhinderde dat garagepoorten open of dicht konden gaan. ‘Groot mysterie’ kopte de GVA. Al was de reden snel gekend, DAB+ zendmasten storen en interfereren met afstandsbedieningen en garagepoorten allerhande. Goed, mysterie opgelost zou je denken. Maar mensen moeten per apparaat een fix toepassen om de DAB+ frequenties eruit te filteren. DAB werkt in 2 banden. Band III (174–240 MHz) en L band (1.452–1.492 GHz). Volgens het schema kan de technologie ook werken in de 30-300MHz range. En dit interfereert dus met de garagepoorten. De fix om dit te filteren kost voor een poort tussen de 10 en 20 EUR. Eigenaars van auto’s moeten langs hun garage passeren voor zo’n filter. En eigenaars van andere technologie die hier last van ondervindt moeten het zelf uitvogelen.

Steun mij!

Als je mijn blog's leuk vind kan je mij met onderstaande opties steunen!

Donate using Liberapay

Buy Me a Coffee at ko-fi.com