SV Creative

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Oke, wie had dat ooit gedacht. Dat een kind van 6-7 maanden opvoeden zoveel tijd vrat. Ik ben de afgelopen maanden niet zo actief geweest met het bloggen als dat ik zou willen. Een hoge werkdruk en aanhoudende problemen met mijn dochtertje hebben soms zowat alle tijd opgezogen die er in een dag zat. En natuurlijk, in de winter wordt zo’n kleintje ook vaak ziek waardoor je vakantie eraan gaat. Of dan is ze weer van slag omdat wij volwassen mensen het meest belachelijke idee ooit hadden. We draaien de tijd een uurtje voor- of achteruit. Yay we gaan iedereen zijn bioritme eens flink verstoren. Ja dat lijkt mij een goed idee...not!

Ik was al absoluut gekant tegen het zomer-/winter uur omdat ik wist dat dit gewoon kei schadelijk is voor je biologie en je interne klok. Maar je beseft pas echt de impact als je een kind hebt. Onze Erinn was echt een hele week verstoord en ambetant omdat ze niet op tijd haar eten of dutjes kreeg. Plots moest zij een uur langer wachten op alles. Want de klok was een uur terug gedraaid, 3u werd plots 2 uur, terwijl je biologische klok nog steeds 3u aangaf. Dus een eetmomentje van 3u valt dan biologisch op 4u. Geloof me, een wereld van verschil!

We kennen allemaal Led lampen, ze zijn op een 10 jaar tijd van gloednieuwe randfenomenen naar alomtegenwoordig ‘geëxplodeerd’. Je vindt ze werkelijk overal, van het waaklampje in je kookvuur tot straatverlichting en in de buitenverlichting van auto’s. Je hebt nu zelfs auto’s met hele led panelen die in animaties voorzien.

Iedereen is helemaal wild en laaiend over leds. En daarom hebben ze geen introductie meer nodig. Leds reduceren je energieverbruik in tijden van steenkool en gascentrales. Maar als je de groene energie revolutie van de afgelopen jaren ziet en verder doordenkt dan kom je tot een merkwaardige vaststelling.

Begin dit jaar had ik een kort gesprek met een studente interieur design. Zij bracht mij op het idee van een digitale detox ruimte. En sindsdien is dat idee alleen maar gegroeid. Het bleef het een aantrekkingskracht op mij hebben. Digitale Detox wordt vaak voorgesteld als een korte set van acties om je gsm niet meer te gebruiken. Maar wat als je dit concept nu zou kunnen toepassen op een kamer of ruimte? In plaats van wall to wall mega tv’s en gecompliceerde domotica krijg je dan de digital detox space. Een plek waar je op je gemak kan onthaasten en ontstressen zonder hoogtechnologische apparaten rond je. Geweldig toch?

Toch denk ik dat enkel het digitale detox concept hier niet volstaat. Met wat slechte wil doemt een beeld op van een kale saaie kamer. Maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn! Betrek er ook nog andere concepten bij. Maak bijvoorbeeld de ruimte stralingsvrij zodat de electrosmog soep van een moderne stad volledig geweerd wordt. Niet alleen is je kamer dan goed voor gsm verslaafden, maar ook voor mensen die lijden aan electrohypersensitiviteit (ES & EHS).

In mijn internet snuisterijen kwam ik dit tegen. Het is al van begin dit jaar. Maar het is een initiatief van een Zweeds hotel om gasten nog meer te doen genieten van hun welverdiende vakantie. Hoe doen zij dit? Door hen aan te zetten een digitale detox te doen. Doordat ze minder of niet met hun gadgets, laptops en smartphones bezig zijn, kunnen zij zich meer focussen op hun vakantie.

Het hotel Bellora Gothenburg biedt een kamer namelijk gratis aan, aan mensen die een totale digitale detox houden. Hoe meer je op je gadgets zit, hoe hoger de rekening, tot na een half uur surfen en dan is het de volle kamerprijs. De kamerprijs hangt af van hoeveel jij op Facebook, snapchat, instagram en andere zit.

Het is alweer 2 jaar geleden sinds ik dit avontuur heb gestart. Alles begon de laatste week van juni 2017, net voor de jaarlijkse lionsgate(een astronomische gebeurtenis). En het zou nog 3 maanden duren eer ik mijn eerste blog de wereld in zou sturen. Wat een gekke reis is het al geweest. Een bijzonder intense en leerrijke reis ook. Er zijn veel dingen gebeurd en ik heb veel mensen ontmoet. Nieuwe velden hebben zich geopend, en ik ben dankbaar voor alles. En ondanks dat ik hier al 2 jaar bezig ben, geeft mijn gevoel aan dat het nog maar net een begin is van iets heel moois.

Dus het wordt tijd om de basis te leggen om dit naar een hoger niveau te kunnen tillen. Ik wil mijn doelpubliek verder opbouwen en uitbreiden. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken en verrijken met mijn inzichten en de kennis die ik verzameld heb. Dat is het doel dat ik op dit moment voor ogen heb. En ik ben een aantal kleine veranderingen aan het doorvoeren die daar de basis voor bouwen. En ik kan hierbij ook steun en hulp gebruiken. Een persoon die mij de voorbije anderhalf jaar al enorm heeft geholpen is Sophie. Dank je voor je hulp achter de schermen!

Steun mij!

Als je mijn blog's leuk vind kan je mij met onderstaande opties steunen!

Donate using Liberapay

Buy Me a Coffee at ko-fi.com