Het afgelopen jaar is er een hele hype ontstaan rond de nieuwe online manier van leven. Dat iedereen alles via het internet ging doen. Dit als gevolg van de lockdowns in grote delen van de wereld waarbij iedereen gedwongen opgesloten werd in hun eigen woning. Ook de schrijver Sonia Shah voorspelde dit,en zag zelfs dat de hype van online educatie en online werken werd doorgetrokken in alle aspecten van ons leven. En ik geef toe, voor ons digitale detox-experts, Slow Tech enthousiastelingen en anti-straling specialisten was het geen gemakkelijk jaar. Mede omdat onze boodschap geen gehoor vond, alsookdat het belangrijker was dan ooit om juist nu dat beetje offline tijd dat je had maximaal te kunnen benutten. De stille onzichtbare pandemie van burn-outs die volgde, zag ik rondom mij in alle verborgenheid een ravage aanrichten.

Onlangs was ik in gesprek met iemand over mijn blog. Ik noem ze Inne (niet haar echte naam). En het ging over jezelf en je huis beschermen tegen straling. Na een tijdje ging het onderwerp naar Shungiet en C60. Je hebt daar misschien al van gehoord. Zoniet, hier even een kleine samenvatting. Shungiet is een speciaal gesteente dat enkel te vinden is in het Russische plaatsje Karelie. Daar is de enige mijn ter wereld. Wat hier zo speciaal aan is? Naast een hoop andere eigenschappen kan dit gesteente ook straling opvangen en neutraliseren. Dit komt door haar speciale atoomstructuur van 60 koolstof moleculen die samenhangen in een voetbal-vorm.

Ik stond vandaag in de keuken wat huishouden te doen, zoals afwas en dergelijke. En met de braadpan in m’n hand ging ik aan het mijmeren over de toxische stoffen die tijdens het koken vrijkwamen. En dat ik die eigenlijk best zou vervangen door een keramisch exemplaar of een stainless steel/gietijzeren. Want het is algemeen geweten dat die teflon anti-kleeflaag toch een hoop giftige toxische dampen produceert tijdens het koken.

 

Toen legde ik de link met het detoxen. Dat de actie van dit exemplaar door een keramische te vervangen eigenlijk het detoxen van je keuken inhoudt. Sinds ik heel diep met digitale detox bezig ben, openbaarde zich een loepzuivere link met mijn keuken. Eigenlijk bestaan er heel veel vormen en gebieden waar je de toxiciteit uit je leven kan bannen. Digitale detox slaat vooral op het digitale aspect van je leven, waar de pan staat voor het detoxen van je voedingsbezigheden. Ik weet niet of hier onmiddellijk een even catchy naam voor te vinden is. Food detox? Kitchen detox?

 

Meer dan 3 jaar geleden blogde ik kritisch over Ikigai en Hygge en de zogenaamde geluksindustrie erachter. Over hoe de ene trend na de andere op ons afgevuurd wordt om geld in het laatje te doen komen. Hier sta ik nog deels achter. Maar ik ben ook de meerwaarde van dit soort trends gaan inzien. Dit is ook heel belangrijk om de vele oeroude tradities en levensstijlen die hier achter schuil gaan, bij het brede publiek bekend te maken. Om ons een uitweg te geven uit deze waanzinnig doorgedraaide samenleving die in nagenoeg alle aspecten inhumaan, asociaal en anti-leven is.

 

Het volgende artikel wou ik jullie niet ontzeggen. Dit gaat over het kruispunt tussen technologie en menselijke mogelijkheden. Dit kruispunt wordt veel te weinig besproken en als het dan aan bod komt, wordt het gesprek veel te eenzijdig gevoerd. Men gaat er maar van uit dat ons menselijk lichaam te zwak en fragiel is. Eigenlijk dat het tekort schiet op alle vlakken. Daarom dat men maar een hele berg technologie moet uitvinden en dan ook gaan kopen.

Kortweg ga ik dus akkoord met dit volledig artikel. Het materialisme is zelfs maar een detail in deze discussie. Waarom zouden wij zoveel externe technologie moeten gebruiken, en moeten verteren, implanten en koppelen aan ons lichaam? Terwijl onze slimste wetenschappers nu pas ontdekken hoe fantastisch dat ons lichaam eigenlijk werkt? Een heuse biocomputer zelfs, want ons DNA werkt op quantum-niveau en kan dingen doen die een computer of machine nooit gaat kunnen.

Daarom moeten we echt focussen op het ten volle ontwikkelen van ons menselijk potentieel. Wij zijn capabele hoogenergetische wezens die bestaan uit cellen die communiceren op basis van biofotonen en elektrische stroompjes.

Lees hier het artikel van Collective-evolution