SV Creative

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Dus, dit is mijn eerste verse blog in 2,5 à 3 maanden. En het waren zeer intense maanden, moet ik zeggen.  De blogpost over de groene jobs had ik nog in de schuif liggen en was af net voor het intens begon te worden. Binnenkort volgt deel 2 na deze blog. Dit wou ik even uit de weg hebben.

Zoals jullie nog weten had ik al gezegd dat ik op het punt stond om vader te worden. Wel bij deze is dat dus gebeurd. Mijn kleine spruit is de prachtige Erinn geworden en ze heeft al haar 2de maand gevierd op deze mooie aardbol.

Na al dat geblog over klimaat, samenlevings veranderende ideen en een groene revolutie die aan het plaatsvinden is. Vroeg ik mij af wat voor impact dit zou hebben op wat voor jobs mensen zouden creeëren. Ik had meer dan een jaar geleden ook al een gesprek hierover met een zeer goede vriendin van mij die ik V zal noemen. Toen stond ik net aan het begin van mijn digitaal detox avontuur en had ik mijn visie zoals die toen was helemaal uitgelegd. Zij was natuurlijk zeer enthousiast en het gesprek evolueerde naar nieuwe toekomstige jobs die we beiden voor ons mentaal oog zagen opkomen. Op een moment zei ze dat ze de term Diepzielduiker had horen vallen in een gesprek met iemand anders. Het was zoals altijd met V een zeer boeiend en inspirerend gesprek. En ik besloot dat in mijn geest te laten rijpen.

Na mijn blog over een toenemend bewustzijn rond digitale detox en de 5G berichten, voelde ik dat het tijd was om ook het 5G verhaal met een positieve schijnwerper te belichten. Het is niet allemaal doom and gloom die onontkoombaar is. Er zijn heel veel positieve geluiden te horen waarbij gemeenschappen beseffen wat er gaande is. Her en der kan je die geluiden zien in online nieuwsbronnen. Maar als je ze bij elkaar legt kan je spreken van een bewustzijnsgolf.

En dat is al wel eens nieuws waar een mens blij van wordt, niet? En deze trend kan wel eens omvangrijker zijn dan ik denk. Als slechts een klein topje van al dat nieuws mij bereikt.

Hierover wou ik al heel lang schrijven. Dit kwam ik zelfs al tegen nog voor ik mijn eerste blog had geschreven. Dus dat is al eventjes geleden he. Ik weet het nog heel goed, ik had het idee dat niet enkel de persoon een rol speelde bij technostress en electrostress. Doelende op de mentale stress die wij ervaren bij het gebruik van technologie zoals gsm’s, tablets, smartwatches en computers. Hierover heb ik later veel geschreven over hoe silicon valley mindhacks en manipulatie gebruikt om via dopamine jou verslaafd te maken aan hun producten. Maar ook de lichamelijke nadelen die mensen ondervinden door de draadloze gevangenis die zich aan het ontvouwen is.

Er is al extreem veel inkt gevloeid over de aanhoudende klimaatprotesten in ons land. Plots is de opwarming van het klimaat front en center in ieders aandacht. De kranten slaan je ermee om de oren. De opwarming van de aarde word dan steevast gelinkt aan onze CO2 uitstoot. “CO2 radicaal verminderen” klinkt het gedurig, als een mantra dat heilig is. Maar dit alles is slecht een klein onderdeel van het grote plaatje.

Get our newsletter!