SV Creative

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

In mijn internet snuisterijen kwam ik dit tegen. Het is al van begin dit jaar. Maar het is een initiatief van een Zweeds hotel om gasten nog meer te doen genieten van hun welverdiende vakantie. Hoe doen zij dit? Door hen aan te zetten een digitale detox te doen. Doordat ze minder of niet met hun gadgets, laptops en smartphones bezig zijn, kunnen zij zich meer focussen op hun vakantie.

Het hotel Bellora Gothenburg biedt een kamer namelijk gratis aan, aan mensen die een totale digitale detox houden. Hoe meer je op je gadgets zit, hoe hoger de rekening, tot na een half uur surfen en dan is het de volle kamerprijs. De kamerprijs hangt af van hoeveel jij op Facebook, snapchat, instagram en andere zit.

Begin dit jaar had ik een kort gesprek met een studente interieur design. Zij bracht mij op het idee van een digitale detox ruimte. En sindsdien is dat idee alleen maar gegroeid. Het bleef het een aantrekkingskracht op mij hebben. Digitale Detox wordt vaak voorgesteld als een korte set van acties om je gsm niet meer te gebruiken. Maar wat als je dit concept nu zou kunnen toepassen op een kamer of ruimte? In plaats van wall to wall mega tv’s en gecompliceerde domotica krijg je dan de digital detox space. Een plek waar je op je gemak kan onthaasten en ontstressen zonder hoogtechnologische apparaten rond je. Geweldig toch?

Toch denk ik dat enkel het digitale detox concept hier niet volstaat. Met wat slechte wil doemt een beeld op van een kale saaie kamer. Maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn! Betrek er ook nog andere concepten bij. Maak bijvoorbeeld de ruimte stralingsvrij zodat de electrosmog soep van een moderne stad volledig geweerd wordt. Niet alleen is je kamer dan goed voor gsm verslaafden, maar ook voor mensen die lijden aan electrohypersensitiviteit (ES & EHS).

Deze morgen stond het eindelijk overal in de gazetten en de media. De amazone brandt, en dat doet het al voor 3 weken naar verluid. En ja ik vind dat erg! Elke boom die afbrandt is er een te veel. En mijn hart bloedt bij het zien van het nieuws. Een prachtig stuk jungle gaat weer verloren.

Wat kunnen wij eraan doen? 1 antwoord, blussen die handel, perk het in. That’s it. En achteraf, seedbombing! Niet alleen zomaar seedbombing met de hand maar met moderne technologie zoals drones. DIT is goed gebruik van technologie!

Voorts is mij iets opgevallen. Ik heb het nieuws van Amazon-branden al minstens 3 dagen zien circuleren op alternatieve social media zoals 9gag. En nadien is het viraal gegaan op Big Social. En pas nu pikken grote kranten het op. Het was een mooi voorbeeld over hoe nieuws wordt gemaakt. Kranten en mediabedrijven hinken hopeloos achterop. En tegen dat het in de papieren gazetten belandt is het nieuws al hopeloos oud tegenwoordig. Deze meme is op de tijd van het schrijven al 2 dagen oud.

Het is alweer 2 jaar geleden sinds ik dit avontuur heb gestart. Alles begon de laatste week van juni 2017, net voor de jaarlijkse lionsgate(een astronomische gebeurtenis). En het zou nog 3 maanden duren eer ik mijn eerste blog de wereld in zou sturen. Wat een gekke reis is het al geweest. Een bijzonder intense en leerrijke reis ook. Er zijn veel dingen gebeurd en ik heb veel mensen ontmoet. Nieuwe velden hebben zich geopend, en ik ben dankbaar voor alles. En ondanks dat ik hier al 2 jaar bezig ben, geeft mijn gevoel aan dat het nog maar net een begin is van iets heel moois.

Dus het wordt tijd om de basis te leggen om dit naar een hoger niveau te kunnen tillen. Ik wil mijn doelpubliek verder opbouwen en uitbreiden. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken en verrijken met mijn inzichten en de kennis die ik verzameld heb. Dat is het doel dat ik op dit moment voor ogen heb. En ik ben een aantal kleine veranderingen aan het doorvoeren die daar de basis voor bouwen. En ik kan hierbij ook steun en hulp gebruiken. Een persoon die mij de voorbije anderhalf jaar al enorm heeft geholpen is Sophie. Dank je voor je hulp achter de schermen!

Ik liep laatst in een park in het Brusselse en met alles wat ik weet over lucht, en geluidsvervuiling, kreeg ik een interessante gedachte. Daarvoor moet ik eerst een schets maken van de situatie. Ik zat daar in het park temidden van een prachtige natuur, met wilde parkieten zelfs. En het park is omgeven door drukke wegen en zelfs ondertunneld. Het is letterlijk een oase van rust temidden van een van de drukste wijken van Brussel. En ondanks die rust hoor je toch het verkeer onverminderd voorbij razen. Het geluid van werken die in de buurt plaatsvinden, getoeter, kortom city life.

Wel, wat als we in die setting nu eens de dieselauto wegdenken en in plaats daarvan de elektrische auto zetten. Boom, je kop ontploft! Doordat de E-auto geen geluid maakt valt een van de grootste geluidbronnen in een stad weg. Sinds wanneer heb jij nog de geweldige rust van stilte ervaren? Dat bestaat niet meer in en rond de stad. Zeker waar ik woon, vlak aan een heel druk kruispunt, is er volcontinu geraas tot laat in de nacht. In een Vlaanderen waar meer dan de helft van de oppervlakte verstedelijkt is, kennen wij geen platteland meer.

Steun mij!

Als je mijn blog's leuk vind kan je mij met onderstaande opties steunen!

Donate using Liberapay

Buy Me a Coffee at ko-fi.com