SV Creative

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Meer dan 3 jaar geleden blogde ik kritisch over Ikigai en Hygge en de zogenaamde geluksindustrie erachter. Over hoe de ene trend na de andere op ons afgevuurd wordt om geld in het laatje te doen komen. Hier sta ik nog deels achter. Maar ik ben ook de meerwaarde van dit soort trends gaan inzien. Dit is ook heel belangrijk om de vele oeroude tradities en levensstijlen die hier achter schuil gaan, bij het brede publiek bekend te maken. Om ons een uitweg te geven uit deze waanzinnig doorgedraaide samenleving die in nagenoeg alle aspecten inhumaan, asociaal en anti-leven is.

Ik stond vandaag in de keuken wat huishouden te doen, zoals afwas en dergelijke. En met de braadpan in m’n hand ging ik aan het mijmeren over de toxische stoffen die tijdens het koken vrijkwamen. En dat ik die eigenlijk best zou vervangen door een keramisch exemplaar of een stainless steel/gietijzeren. Want het is algemeen geweten dat die teflon anti-kleeflaag toch een hoop giftige toxische dampen produceert tijdens het koken.

Toen legde ik de link met het detoxen. Dat de actie van dit exemplaar door een keramische te vervangen eigenlijk het detoxen van je keuken inhoudt. Sinds ik heel diep met digitale detox bezig ben, openbaarde zich een loepzuivere link met mijn keuken. Eigenlijk bestaan er heel veel vormen en gebieden waar je de toxiciteit uit je leven kan bannen. Digitale detox slaat vooral op het digitale aspect van je leven, waar de pan staat voor het detoxen van je voedingsbezigheden. Ik weet niet of hier onmiddellijk een even catchy naam voor te vinden is. Food detox? Kitchen detox?

Oke, het is tijd om eens te zeggen waar ik de voorbije maanden mee bezig ben geweest. Want het is al sinds december geleden dat jullie nog iets van mij hebben gehoord. Het is zeer zeer druk geweest. En ondanks alles moet er nog heel veel gebeuren.

Ik ben van maillijst provider veranderd, omdat ik voelde dat ik bij Mailchimp niet volledig vrij was in de mogelijkheden die ik verlangde. Huh vraag je je af? Ja hun aanbod is beperkt en zij letten ook op wat je in je mails verstuurd.  Dus heb ik nu een betere gevonden. Vandaar dat de mails er anders gaan uitzien als gewoonlijk.

Het volgende artikel wou ik jullie niet ontzeggen. Dit gaat over het kruispunt tussen technologie en menselijke mogelijkheden. Dit kruispunt wordt veel te weinig besproken en als het dan aan bod komt, wordt het gesprek veel te eenzijdig gevoerd. Men gaat er maar van uit dat ons menselijk lichaam te zwak en fragiel is. Eigenlijk dat het tekort schiet op alle vlakken. Daarom dat men maar een hele berg technologie moet uitvinden en dan ook gaan kopen.

Kortweg ga ik dus akkoord met dit volledig artikel. Het materialisme is zelfs maar een detail in deze discussie. Waarom zouden wij zoveel externe technologie moeten gebruiken, en moeten verteren, implanten en koppelen aan ons lichaam? Terwijl onze slimste wetenschappers nu pas ontdekken hoe fantastisch dat ons lichaam eigenlijk werkt? Een heuse biocomputer zelfs, want ons DNA werkt op quantum-niveau en kan dingen doen die een computer of machine nooit gaat kunnen.

Daarom moeten we echt focussen op het ten volle ontwikkelen van ons menselijk potentieel. Wij zijn capabele hoogenergetische wezens die bestaan uit cellen die communiceren op basis van biofotonen en elektrische stroompjes.

Lees hier het artikel van Collective-evolution

Het is weer net lente geworden, de Lente Equinox is net afgelopen weekend geweest. En we kijken weer met een zonnig verlangen naar de fijne lentedagen die in het verschiet liggen. Bomen komen terug tot leven en de narcissen staan op het punt volop te bloeien. De natuur gaat binnenkort exploderen in fris en vibrerend groen, waarin de vogeltjes zich verstoppen om volop te werken aan een nieuw nest eitjes.

Ook komt de 6 maandelijkse discussie weer op gang over het daylight saving time moment. Om het op zijn Vlaams te zeggen: het zomeruur is er weer. Ik vind het een grote gemiste kans en een tekortkoming dat ze dit nog niet hebben afgeschaft. De wetenschap is ook meer dan vóór de afschaffing. Het heeft geen enkel voordeel meer, de nadelen zijn legio en het schaadt de biologie van ons lichaam. Het disconnecteert ons van onszelf en van de natuur.

Get our newsletter!